Fluxus.nu

Onderdeel van Scholengroep Fluxus

Typoefeningen VLL – Veilig gespeld

Eerste graad: woorden overtypen

Klik op de luidspreker om de woorden te beluisteren.

Je gaat vanzelf naar het volgende woord als je het woord juist hebt getypt.

 

Kern 1

sim – kim – sik – mik – sis – mis – kip – sip – pik – sim – sis – aap – kaak – sik – sis – maak – pik – raam – aap – mis – paar – raak – kip – mes – pik – vis – raam – vaas – vaar – spel – kraak – kers – pers – spaar – prik

Kern 2

boos – kaak – kook – mees – noot – een – net – tem – ren – vaas – pit – raak – ree – teen – vis – rek – eet – maan – kraan – kers – spaak – prik – kraam – mens

Kern 2 – zinnen

ik kraak – ik pik – ik mep – ik rem – ik sis – ik rek – ik maak – ik snik – ik praat – saar is ver – pim is sip – ik maak kaas – ik tik – ik vaar – ik vis – ik tem – ik raak –
ik pen – ik neem kaas – een vis in een net ik maak een vaas – ik meet tim – een vin aan een vis – ik maak een rit

Kern 4

in opbouw

Kern 5

in opbouw

Kern 6

in opbouw

Kern

in opbouw

Kern 7 – deel 1

buik – dier – fout – kei – kus – rijk – boek – bus – huis – pauw – wieg – zuur – bouw – dun – neus – uil – voer – zeil – boomhut – dief – geit – kuif – voetbal – waslijn – dakpan – duur – hout – huisdier – soepkom – wiel – fiets – kers – lamp – mouw – rugzak – zeilboot – bult – duif – ijskar – nest – taart – zondag – blauw – jeuk – kraal – rups – trein – vijftien

Kern 7 – deel 2

bril – drie – duikboot – gat – klei – tent – gans – schip – schoen – schuur – stuur – zweep – glas – mist – schaap – schuim – wei – zakdoek – kraag – ring – schil – tien – tong – wang – punt – schaar – stok – tang – wasbak – zing – bang – buikpijn – muts – riet – slee – spin – bank – hijskraan – kreeft – schrift – slang – vliegtuig

Kern 8 – deel 1

fruit – gang – kaars – muur – schiet – zeepbel – flits – ijsbaan – klomp – koets – schat – staart – bloem – krant – meng – rits – school – zakmes – gras – ring – schaats – schort – schuilt – zeewier – gesp – schaal – tong – trui – zestien – zwart – bank – denk – grens – hut – pink – zing – deuk – groen – schenk – schors – stift – tang – drink – kring – plank – pols – sauskom – slang

Kern 8 – deel 2

kreeft – schijnt – slank – stang – vlieg – zeilboot – grot – plant – schort – schrift – schrik – schroef – breng – pomp – prins – schaakt – schrijf – stank – boor – boot – deuk – deur – teen – veer – beer – kleur – kookboek – plank – schraap – zwemt – boor – eik – gluurt – pink – scheur – stout – driehoek – glijbaan – hangmat – strik – tuinbank – worst

Kern 9 – deel 1

in opbouw

Kern 9 – deel 2

in opbouw

Kern 10 – deel 1

in opbouw

Kern 10 – deel 2

in opbouw

 

De meeste woorden zijn ingesproken door het geluidshuis. Enkele woorden werden ingesproken door Alinea Voorleessoftware.

Bron